25 Temmuz 2009 Cumartesi

Wolfgangsee - Salzburg Avusturya

Uzunca bir aradan sonra değişik bir yeri görme şansım oldu. Bir süredir gidip görmek istediğim yerlerden birisi idi Wolfgangsee. Bu bölge Avusturya' nın Salzburg eyaleti içerisinde yer alıyor genellikle Avusturya ve turizm denildiğinde akla Viyana ve Tirol / Kaernten kış turizmi gelsede bence Salzburg da önemli bir yer, eğer bu tarafa bir seyahat planlamış iseniz biraz da doğaya meraklı iseniz kesinlikle görmeniz gereken bir bölge.

Aslında bölge de sadece Wolfgang gölü yok Salzburg ile arada kalan Mondsee, daha kuzeydeki Attersee ve Traunsee de aynı güzellikte bölgeler, ben güzergahım üzerindeki Traunsee yi daha çok beğendim aslında çünkü turistikten ziyade yazlık havası vardı, tabii birde orada hava açıktı ve muhteşem bir manzara vardı, Wolfgangsee de ise oldukça kapalı bir havada dolaştık.

Wolfgangsee - St. Wolfgang / Salzkammergut yolu üzerinde bir köy manzarası



Bölgede göller dağların arasında kalıyorlar, otobandan çıktıktan sonra 2 şeritlik dar ve fakat güzel yollardan bu bölgelere ulaşılabiliyor, köy yolları biraz daha dar fakat oralarda da pek bozuk yol gözüme çarpmadı açıkçası. Tüm civarı gezebilmek için araba iyi bir seçenek, tabi araba ile burada değilseniz ve kiralama da yapmak istemiyorsanız ÖBB nin Postbus otobüsleri yerleşim yerleri arasında hizmet veriyor ve buradaki tüm yerleşim yerlerine trende gidiyor. Viyana ya yaklaşık 3 saat mesafede tabii hız limitlerine uyarsanız Smile Salzburg tan ise 45 dk. kadar sürüyor.